Zodiacul indian

Zodiacul Indian este compartimentat în 36 de semne, fiecare purtând denumiri semnificative pentru temperamentele nativilor cărora le corespund.

Toporişca (21 – 31 martie)
E muncitoare, adoră să discute şi să se contrazică la nesfârşit, uneori până la a deveni brutală. În viaţa sentimentală este afectuasă şi caldă.

Calul (1 – 10 aprilie)
Nu prea îi pasă de ce spun alţii despre el. Mereu bine dispus şi spiritual, defectul său principal constă în atitudinea ezitantă pe care o are de fiecare dată când se află în faţa unei decizii importante.

Birjarul
(11 – 20 aprilie)
Inconsecvent în ceea ce priveşte mediul, cariera, gândirea, însă se distinge prin loialitate faţă de familie şi prieteni. Rolul pe care se mulează perfect este cel de lider.

Focul (21 – 30 aprilie)
Are o pasiune pentru tot ce e frumos şi armonios şi posedă un umor de cea mai bună calitate. Este fidel în dragoste şi are încredere în acest sentiment nobil.

Capra (1 – 10 mai)
Optimistă, temperamentală şi inteligentă, cel mai mare defect al său constă în faptul că se apucă de prea multe în acelaşi timp şi, de aceea, nu reuşeşte de multe ori să le ducă la bun sfârşit. Are o intuiţie deosebită în a-şi alege perechea potrivită în viaţa sentimentală.

Elefantul (11 – 20 mai)
Epiderma sa tăbăcită rezistă la multe înţepături şi cu răbdare îşi atinge scopurile, indiferent cât de grea ar fi calea aleasă. Îi place profesia pe care şi-a ales-o şi iubeşte viaţa de familie.

Firul (21 – 31 mai)
Are un farmec deosebit, un har oratoric, ori de povestitor captivant şi este politicos. Datorită acestor calităţi, situaţiile nefavorabile lui vor fi în scurt timp răsturnate. Întreprinde propriile acţiuni cu multă seriozitate.

Phoenixul (1 – 10 iunie)
Este genul de persoană simpatizată de toţi. Dă dovadă de multă stăpânire de sine, de înţelegere pentru ceilalţi, e tandră şi apreciază tot ceea ce e armonie.

Diamantul (11 – 20 iunie)
Este strălucitor în societate şi îi place să se ştie astfel, iar când nu primeşte dovezi care să-i confirme această poziţie, este profund jignit. Cam egoist, nestatornic în iubire şi destul de dificil.

Vierul (21 – 30 iunie)
Foarte apreciat pentru rafinamentul său în gust şi în gândire, iubit de zei, are un fizic frumos proporţionat, precum şi unele tendinţe parazitare.

Şarpe (1 – 10 iulie)
Impulsiv, extremist şi inconstant în atitudini, nu învaţă niciodată nimic din experienţele sale. Pentru el, cele mai importante sunt întotdeauna cerinţele momentului şi, de aceea, linia sa de conduită devine foarte neclară.

Broasca ţestoasă (11 – 21 iulie)
Sensibilă şi timidă, îşi caută protecţia atunci când e cazul, în carapacea sa impenetrabilă. Nu iese din ea decât cu mare prudenţă, iar când se ataşează de cineva, îi rămâne pentru totdeauna loială. Locul central în existenţa sa îl ocupă familia şi prietenii.

Câinele (22 iulie – 1 august)
E agreabil, generos şi curajos în faţa pericolelor. Îi plac laudele şi o viaţă liniştită şi se devoteaza persoanelor la care ţine.

Vânătorul (2 – 12 august)
Binedispus, dârz şi autoritar, are un dezvoltat simţ al afacerilor. Va face carieră relativ uşor şi va ajunge în vârful ierarhiei. Este evlavios, răzbătător şi are un ideal unic.

Ursul (13 – 23 august)
Este generos cu prietenii şi îşi împarte bucuriile cu aceştia, atunci când le are. Se încântă ca un copil (sau ca ursul la miere) de tot ceea ce vede şi doreşte imediat să aibă lucrurile care îi plac. Este foarte curajos şi dispune de o sănătate cât pentru 2.

Fecioara (24 august – 2 septembrie)
Motorul activităţilor ei este permanenta nemulţumire de sine şi, de aceea, va fi o fire perfecţionistă şi cercetătoare, indiferent de domeniul ce constituie obiectul preocupărilor sale. Este discretă, înţeleaptă şi cultă.

Pana (3 – 12 septembrie)
Dar al vorbirii şi al scrisului, de care se foloseşte din plin, căci îşi doreşte o carieră şi o existenţă pline de faimă. Multiple posibilităţi de afirmare.

Rândunica (13 – 23 septembrie)
Ceea ce contează pentru ea cel mai mult, este o viaţă ordonată şi armonioasă – la rându-i, randunica se comportă ca atare, firea ei afectuoasă şi senină trezind o simpatie puternică peste tot.

Balanţa (24 septembrie – 3 octombrie)
O fire morală, meditativă, ce îşi analizează toate acţiunile şi care îşi bazează faptele numai pe judecăţi chibzuite. Nu poate fi determinată să facă ceva prin impunere, cu forţa fizică ori de altă natură.

Uliul (4 – 13 octombrie)
Altitudinea la care planează îi oferă o perspectivă mai vastă şi o gândire mai clară ca a celorlalţi. Aceasta nu-l împiedică să-şi urmărească şi interesele mai terestre. Uneori dă dovadă de impertinenţă.

Maimuţa (14 – 23 octombrie)
Nu e foarte transparentă în ceea ce priveşte acţiunile sale, este în schimb ageră la minte şi are o înclinaţie nativă spre tot ceea ce înseamnă comerţ. Defectul său capital este de a arunca o lumină proastă asupra propriei persoane.

Delfinul (24 octombrie – 2 noiembrie)
Hotărât şi activ, nu stă mult pe gânduri înainte de a intra într-o afacere, de orice natură ar fi ea şi oricare ar fi riscurile pe care le implică. Pasionat şi vicios, are numeroase experienţe amoroase. Este cam cheltuitor.

Turnul
(3 – 12 noiembrie)
O fire blândă şi politicoasă, cu gusturi artistice foarte dezvoltate. Delicat şi posesiv, este profund ataşat de prieteni şi nu el va fi cel care va pleca primul.

Leul (13 – 22 noiembrie)
Dârz şi neclintit pe poziţii, faptul că nu-şi găseşte un adversar pe măsură, îl întristează profund. E o tipologie întotdeauna interesantă, imaginativă şi cu toane.

Pustnicul
(23 noiembrie – 2 decembrie)
Fire supusă, caracter puternic, izolat şi avangardist. Are înclinaţii savante şi nu este în niciun caz un simplu diletant.

Scoica
(3-12 decembrie)
Retrasă, înţeleaptă, demnă, are propriile ei opinii asupra vieţii, rezultate în urma experienţelor personale ori ale altora. Îi puteţi împărtăşi orice, e un bun auditor şi elev, dar nu vă aşteptaţi la reciprocitate din partea ei.

Metalul
(13 – 21 decembrie)
Este un om dur şi rece, asemeni unui metal. Cu toate acestea, nu apare niciodată în adevărata sa lumină, ci dimpotrivă, pare sociabil şi maleabil, impresie susţinută în special de marea sa elocvenţă.

Funia (22 – 31 decembrie)
O fire puternică şi care sprijină în mod firesc eforturile celorlalţi, ceea ce îi atrage multă simpatie sinceră şi foarte durabilă. Nu abuzaţi însă de ajutorul său, căci nu-l faceţi astfel într-atat de fericit, pe cât credeţi.

Lotusul (1 – 10 ianuarie)
Fermecător, este avantajat de această calitate pe plan sentimental şi în ceea ce priveşte cariera sa. Dă dovadă de multă demnitate în orice situaţie şi este loial prietenilor şi persoanei iubite.

Arcaşul (11 – 20 ianuarie)
Cufundat în adânci reverii, rar are contacte consistente cu realitatea. Îi plac enigmele şi misterele şi îşi impune adeseori voinţa în faţa celorlalţi.

Vulturul (21 – 30 ianuarie)
Tărie de caracter, tenacitate, forţă de persuasiune – iată principalele caracteristici ale vulturului, susţinute pe un plan mai profund de nobleţe sufletească şi de conţtiinţa clară şi exactă a propriei valori.

Caleaşca (31 ianuarie – 9 februarie)
În permanenţă zbuciumat, cu un neastâmpăr în a acţiona mereu în propriul interes, se va avânta în întreprinderi de pionierat. Este, cu toate frământările sale, dotat cu o gândire lucidă.

Apa
(10 – 19 februarie)
Fire greu de categorisit, foarte mândră şi foarte temerară. O poîi jigni grav contestându-i această ultimă calitate pe care o afişează în permanenţă. Are pretenţia de a i se asculta poveţele, altfel devine irascibilă.

Perla (20 februarie – 1 martie)
Aparenţele dure cu care se înconjoară sunt înşelătoare, nativul având în realitate nevoie de afecţiune, tandreţe şi armonie. Gama lui de sentimente este foarte variată şi nuanţată.

Corabia (2 – 10 martie)
Fire nepăsătoare (chiar dacă nu pare) şi uneori fără scrupule. Arată bine, e impunătoare şi, mulţumită acestor două calităţi fizico-psihice, va atrage mulţi reprezentanţi ai sexului opus şi va încerca să-şi domine anturajul.

Yoghinul (11 – 20 martie)
Nu prea are un scop clar în viaţă, e şters, retras şi straniu. Îi place să sufere şi să se observe în această ipostază.